NYHETSTUDIETUR

Norges Støperitekniske Forening – Avdeling Øst hadde torsdag den 11. oktober 2018 innbudt til samling/ besøk hos Norsk Titanium AS og Tronrud Engineering AS på Eggemoen ved Hønefoss.

Kl. 12:00 presis starter vi med besøk hos Norsk Titanium AS som er en del av Scatec-konsernet og etablert av industri-grunderen Alf Bjørseth.

Vi fikk en god innføring i RPD metallurgi og formålet med prosess og materialegenskaper. Deler som de laget var i hovedsaken basert på sikkerhets deler med leveranser til flyindustrien. Til slutt en runde ute i fabrikken hvor 3D printerne stod og jobbet.

Kl. 13:30 møtte vi opp hos naboen som er Tronrud Engineering, Det var i 1977 at grunnleggeren Ola Tronrud lagde grunnlaget for Tronrud Engineering med en visjon om å bygge et selskap hvor vi “satte ideer i bruk”. Dvs. de utvikler, produserer og leverer tilpassede industriprodukter og tekniske løsninger til kundene. Siden 1977 er mer enn 6000 prosjekter er ferdigstilt. Vi fikk en god innføring i historien og en omvisning ute i fabrikklokalene.

Til slutt hadde vi en samlet middag med tapasbuffet hos Tony`s Matglede i Hønefoss

Frode Amundsen,
NSF leder Avd. Øst