NYHET

Kraftfprisen firedoblet seg for Olaussens Metall

Det har medført at de ansatte i støperiet på Karmøy blant annet skrur av lysene i lunsjpausen.

Alle monner drar. Også for å få ned strømutgiftene.

Hos Olaussens Metall på Karmøy merker man de økte kraft- og strømprisene.

Les ogsåStrømkrisen: Norsk Industri nedringt av bekymrede bedrifter

Flere tiltak

For å komme over kneika som strømpriskrisen har påført bedriften, er det i verksatt flere tiltak som skal få ned strømutgiftene. Ett av tiltakene er å skru av lysene i lunsjpausen, skriver Dagsavisen Rogaland.

Olaussens Metall er en gammel ærverdig bedrift som har holdt det gående i snart 100 år, leverer det meste innen støp av bronselegeringer. Men bedriften har også en egen avdeling for maskinering, datastyrt fresing og metallkomponenter, skriver avisa.

I tillegg er de store på støp av anoder i sink og aluminium, som brukes for å hindre rust på skip.

Et annet satsingsområde er at bedriften kan levere reservedeler raskt.

Ved siden av å skru av led-lysene, er smelteovnene kalde for støperiet, grunnet strømkrisen.

Utgift på 200.000 i januar

DR skriver at regningen for Olaussens Metall har firedoblet seg under kraftpriskrisen, og bare i januar var strømregningen på mer enn 200.000 kroner. Ikke rart at bedriften må gjøre noe for å få ned utgiftene.

Med 18 ansatte er støperiet en forholdsvis liten bedrift, og har ingen langsiktig strømkontrakt. Daglig leder og eier Kjell Sternhoff sier at strømprisen er den største utfordringen.

– Skal stå han av

– Men vi skal stå han av, sier mannen som leder en bedrift som har holdt det gående i 95 år. Han ønsker ikke å syte og klage. Men sier at noe må gjøres raskt.

-Slik det er nå, mister vi det fortrinnet norsk industri har hatt med tilgang til rimelig strøm, sier Sternhoff.

Å skru av lysene i lunsjpausen som ett av flere tiltak gir ikke de store besparelsene, men er med på å skape en holdning. Man forsøker også å smelte metall når strømprisene er på sitt mest gunstige.

Diskusjonstema rundt lunsjbordet

Klubblederen ved Olaussens Metall forteller til avisa at strømprisene er det som diskuteres rundt lunsjbordet. Og det gjelder ikke bare prisen på strøm på jobb. Også privat er strømprisene gått opp. Dermed blir de ansattes situasjonen påvirket totalt, også fordi flere andre tjenester også har gått opp i pris.

For Olaussens Metall har også økte metallpriser ført til ekstra bekymring.

 

Kilde: Dagsavisen Rogaland

https://www.metalsupply.no/article/view/1019567/kraftfprisen_firedoblet_seg_for_olaussens_metall?ref=newsletter&utm_medium=email&utm_source=newsletter&utm_campaign=daily