ANNONSØR

Silisium og karbon er grunnleggende elementer i produksjonen av nåværende og fremtidige materialer. Sammen kan våre ansatte, kunder, leverandører og partnere utvikle løsninger på mange av utfordringene samfunnet vårt står overfor.

Elkems produkter er basert på to av jordskorpas vanligste grunnstoffer, silisium og karbon. Elkems karbonløsninger er nødvendige for produksjonen av stål, aluminium, silisium og andre metaller. Silisium brukes til å forbedre egenskapene til materialer som aluminium og betong, og Elkems løsninger er vesentlige i en lang rekke produkter – fra datamaskiner, smarttelefoner og kjøkkenredskaper til medisinsk utstyr, vindmøller og solceller.

Elkem er ledende når det gjelder å forstå kompleksiteten i silisiumprosessen. Vår forskning bidrar til å gjøre produksjonen enda sikrere og mer effektiv. Dette reduserer energiforbruket og utslippene (f.eks. CO2 og NOx), øker avkastningen og legger til rette for effektiv bruk av flere og flere biprodukter. Elkem jobber for å implementere energistyring og energigjenvinning ved samtlige verk. Det endelige målet er å fjerne alt avfall i produksjonsprosessen ved å gjøre alle biprodukter om til nyttige og verdifulle produkter.