NYHET

Hete tider for C. H. Evensen Industriovner

Fredrikstad-bedriften C. H. Evensen Industriovner går så bra for tiden at de har en ordrereserve som tilsvarer nesten to års omsetning.

Ordrereserven er på 100 millioner kroner, og de gode tidene betyr at selskapet må ansette 10 nye medarbeidere.

Fem av disse skal jobbe med elektro og ingeniøroppgaver, mens det er behov for fem platearbeidere.

Det er Fredriksstad Blad som skriver om bedriften på Lisleby i den tidligere Østfold-byen.

Ble kjøpt opp

Tidligere i år ble bedriften, som produserer industriovner, kjøpt opp av Vow, noe daglig leder Henrik Johan Wulff mener at bedriften fikk større ambisjoner og mer kapital. Og nå strømmer ordrene inn.

– Her går det så det griner. Vi har mer å gjøre enn noen gang, sier Wulff til lokalavisa.

To store kontrakter

C. H. Evensen Industriovner har kapret seg to store kontrakter så langt i år, og Otto Lehmann i Bayern har bestilt en varmforsinkingsovn til 1,2 millioner euro, mens en større bedrift som med aluminiumsproduksjon i Sør-Norge har inne en bestilling på en forvarmingsovn.

Wulff kan fortelle at mye av salget de nå gjør er til kjente større kunder, som har god kjennskap til produktene de selger.

– De vet vi leverer produkter som kan bidra i det grønne skiftet, og til å høyne energisikkerheten.

Flytter?

Med en ordrereserve på om lag 100 millioner kroner – mot fjorårets omsetning på 56 millioner kroner – ser framtiden lys ut for Fredrikstad-bedriften. Men veksten betyr også en del utfordringer. Den krever investeringer i maskinpark og utstyr i tillegg til at man trenger mer plass. Om de blir der de er nå, eller flytter til et annet sted er ikke avgjort ennå.

Wulff forteller videre at de gode tidene gjør at suksessen gir ringvirkninger til lokale underleverandører som for eksempel Brattås. De kan regne med å få mer å gjøre i tiden som kommer.

Pyrolyseovner

Det er ikke så lenge siden at C. H. Evensen lanserte sin satsing på svært store pyrolyseovner. Dette er også et felt som Wulff mene det kan ligge mye godt potensiale i på sikt.

 

Kilde: Fredriksstad Blad

https://che.no/heat-treatment-furnaces/