NYHET

Jørpeland Stålverk

Ny drift er utsatt grunnet høye strømpriser

De nye engelske eierne, som ønsker å starte opp smelteverket ved Jørpeland Stålverk, venter på ordninger som gjør strømmen billigere.

Høye strømpriser tar stadig større grep om norsk industri. Nå er det gjenåpningen av smelteverket ved Jørpeland Stålverk som utsettes.

Avisa Strandbuen skriver at ny drift ved verket er avhengig av at det kommer ordninger for rimeligere strøm i Norge – og i England.

Les ogsåFrykter flere permitteringer i industrien

Det er et engelsk selskap som skal være interessert i å ta over smelteovnene ved tidligere Jørpeland Stålverk.

 

Satt på hold

– Ny drift i smelteverket på Jørpeland er satt på hold. De hadde tenkt å starte opp smelteverket for å lage halvfabrikatstål til sin egen produksjon i England. De ekstreme strømprisene i England gjør at de pr i dag ikke er konkurransedyktige på det aktuelle produktet. Dermed kan de heller ikke smelte halvfabrikatstål på Jørpeland, sier Rasmus Nordbø, til Strandbuen. Han er en av eierne av Stålverket på Jørpeland.

Ingen avtale skal være ennå signert.

Nordbø forteller at de ansatte har fått melding om at etableringen nå er satt i pause inntil videre.

De ansatte har ifølge Nordbø fått beskjed om at etableringen er satt på pause.

Les ogsåHøye strømutgifter – Hydro reduserer produskjonen

Nær ved å signere

Han understreker at den engelske interessenten skal være like interessert i å starte opp på Jørpeland som tidligere, men at det er strømprisene som har satt prosessen på pause. Han kan videre fortelle at de var nær ved å signere en avtale da det engelske selskapet bestemte seg for å avvente strøm-situasjonen.

Det skal heller ikke finnes andre interessenter som er interessert i å drive med tilsvarende virksomhet på fabrikkområdet. Det finnes i dag en del virksomhet der, som ikke driver med stål- eller smelteverk.

Kilde: Strandbuen