NYHET

Bedriftsbesøkene for Støperikongressen 2018 er nå klare.

Celsa Armeringsstål AS ble stiftet i 1989 og er den ledende produsenten av armeringsstål i Norden. Selskapet er en del av den spanske Celsa-konsernet, og er plassert innenfor Celsa Nordic.

Alle aktiviteter er godkjent for ISO 9001, og stålproduksjonen i Mo i Rana var de første stålverkene som fikk miljø godkjenning iht. lSO 14001. Fasilitetene består av ett stålverk og en kombinert valsing for forsterkning av stang og trådstang.

Produksjonen er basert på skrap og Celsa Armeringsstål AS er Norges største gjenvinningsselskap, og med en kombinasjon av vannkraft som den grunnleggende energiressurs, har Celsa Armeringsstål AS en høy miljøprofil.

Celsa Nordic har vært hovedleverandør til flere profilerte prosjekter i Norden, for eksempel Storebælt broen i Danmark, Øresund broen mellom Sverige og Danmark, Oslo Lufthavn Gardemoen og Operaen i Oslo.

Celsa Armeringsstål har 320 ansatte.

http://www.celsaarmeringsstaal.com/

Elkem Rana sitt anlegg som ble etablert i 1989 er sertifisert i henhold til ISO 9001 og ISO 14001, er basert på fornybar vannkraft, og energigjenvinningen representerer ca. 30 % av strøminntaket. Gjenvunnet energi brukes også til fjernvarme samt andre industrielle prosesser, og bidrar til å redusere utslippene av klimagasser.

Elkem Rana tilbyr et unikt og komplett utvalg av kvaliteter innen sitt felt, og størstedelen av produksjonen er spesial produkter som utgjør granulerte og raffinerte kvaliteter.

Produkter er; Ferrosilisium brukes som en legering i produksjon av stål og støpejern, hovedsakelig som desoksydasjonsmiddel og et legeringselement.

Bilindustrien er et eksempel på en viktig sluttbruker av både stål og støpejern. Rustfritt stål og spesialstål for transformatorer, kulelagre etc. er også viktige forbrukssegmenter for Elkem Rana-produktene.

En av de raskest voksende kategoriene innen stål er rustfri sektor, og Elkem Rana tilbyr en rekke mulige anvendelser i både flate og lange produkter.

Microsilica er et biprodukt fra produksjon av ferrosilisium. Det er et grått pulver av små partikler. En typisk anvendelse er styrkemiddel av betong, spesielt i slanke konstruksjoner og jevne vanntette flater. Blant annet er fiber sementplater, refraktøy og gjødsel.

Elkem Rana med sine 100 ansatte, som er en del av Mo Industripark, har spenstige visjoner om å bli karbonnøytral innen 2050, hvor de bl.a. investerer i en oppgradering av ferrosilisiumproduksjonen på 150 millioner i miljøtiltak og tekniske oppgraderinger i 2017 og 2018. Investeringen vil føre til mindre utslipp av støv, og samtidig sikre en høy og stabil produksjon.

https://www.elkem.com/no/elkem-silicon-materials/om-elkem-silicon-materials/elkem-rana/

Grotnes Steel ble etablert i 1969, har 3000 m2 produksjonsareal, eies av Miras Industries AS, og har i dag 17 ansatte.

Grotnes Steel har gjennom mange års aktivitet og bevisste markedspolitikk opparbeidet en stor kundeportefølje og referanser som for tiden representerer over 500 kunder.

Grotnes Steel tilbyr vanlige verkstedtjenester i tillegg til spesialtjenester man ikke så lett finner i de tradisjonelle verksteder hverken i Norge eller i Europa forøvrig.

De har spesialisert seg på behandling av tykke stålemner der skjæring, varmebehandling, ringvalsing og sveising foregår i henhold til nøye utprøvde prosedyrer.

Grotnes Steel sin policy når det gjelder rekruttering er kort og godt å forsøke å samle mennesker som evner å fungere i lag med andre, samtidig som de faglige kvaliteter og personlige innstillinger er i tråd med bedriftens muligheter til å lykkes i et konkurranseutsatt marked.

Produksjonsprosessen er BV- og DNV-godkjent og de har sertifikater: ISO 9001, 14001, BS OHSAS 18001 og Achilles.

http://www.grotnes.no/en/

GROTNES STEEL – Når kvalitet og leveringstid teller!

EUROMET AS er et stålstøperi som leverer slitestål og varmefast stål til et internasjonalt marked.

De er spesialisert på produksjon av to typer stål, hvor av det ene er varmebestandig Cr – Ni – stål for bruk ved høye temperaturer og det andre er Mn – stål til bruk ved abrasiv slitasje.

I følge Euromet er den beste markedsføringen fornøyde kunder, og kundens ønsker settes derfor i fokus uavhengig av størrelse på jobben.

De ansatte innehar høy kompetanse på produktene, er svært opptatt av å holde det som loves både på avtalt leveringstid og kvalitet på arbeidet, og dermed sørger for at kunden får et best mulig produkt.

Produksjonsprosessen består av forming som skjer manuelt med olivinsand som inneholder vannglass, smelting i en induksjonsovn som inneholder opp mot ca. 1.800 kg. stål / støping fra 10 kg og opp mot ca. 1300 kg, rengjøring ved slyngrensing med stålkuler, sliping med vinkelsliper, varmebehandling og enkel maskinering som dreiing i bor- mølla opp mot 1,5 m og fresing i freseverket på 1 x 1,4 m.

http://www.euromet.no/