NYHET

Munnbind har de siste månedene gått fra å være noe helsepersonell bruker til å bli en naturlig del av de fleste nordmenns hverdag. Det finnes i hovedsak to typer munnbind: medisinske engangsmunnbind som må kastes etter hvert bruk, og tøymunnbind som kan gjenbrukes etter vask. Uansett materiale kan det å ta av og på munnbindet – på korrekt vis – være vanskelig. Selve munnbindet må nemlig ikke berøres; da kan hendene kontamineres med eventuell smitte fra munnbindets overflate. Kommer hendene så i kontakt med øyne, munn eller nese kan du bli smittet.

Nå er det kommet et nytt munnbind på markedet som gjør hverdagen betydelig enklere og tryggere: Copper Inside-munnbindet. Dette er nemlig verdens første selvrensende munnbind. Copper Inside-munnbindet inneholder norsk kobberoksid som produseres ved Nordox’ fabrikk på Helsfyr i Oslo.

Dobbel kobber-beskyttelse gir sikrere munnbind.

Munnbind er utformet for å først og fremst hindre den som er smittet fra å smitte andre, men også å beskytte friske individer fra å bli smittet. Dette skjer fordi munnbindet fungerer som et filter mellom den som bærer det og omgivelsene. Alle medisinske munnbind, Copper Inside inkludert, har en svært høy filtreringsevne. Det som skiller Copper Inside fra andre medisinske munnbind er kobberbelegget på innsiden og utsiden av munnbindet; dette gjør det tryggere.

Selvrensende munnbind reduserer koronavirus med 99,9 prosent innen 1 minutt, viser studie (1)

https://nordox.no/norsk-kobber-inn-i-kampen-mot-koronaviruset-verdens-forste-selvrensende-munnbind/

 

https://www.tv2.no/nyheter/11817114/