ANNONSØRNYHET

Til tross for at Østlandske Lettmetall AS har gått med tapt hvert eneste år siden finanskrisen i 2008, mener Tepas-sjef Kjetil Svingen at oppkjøpet av Elverums-bedriften på sikt vil være en god investering.

– Bedriften har slitt i mange år, og det vil ta tid å snu utviklingen og bygge den opp igjen. Men vi mener det er gode mulighetene for at vi etter hvert vil klare det, og sikre arbeidsplassene til de ansatte i bedriften, sier Svingen, som er administrerende direktør i Tepas-konsernet.

Østlandske Lettmetall AS spesialiserer seg på støping og maskinering av deler i aluminium, og ble stiftet i 1979. I dag har selskapet 28 ansatte.

Rammet av finanskrisen

Bedriften ble hardt rammet av finanskrisen i 2008, og på ett år, fra 2008 til 2009, stupte driftsinntektene fra 62,2 millioner til 21,8 millioner. Resultatet før skatt var på 6,3 millioner i 2008, og på minus 14 millioner i 2009.

Siden har selskapet gått med tap hvert år, og i 2017 hadde selskapet et negativt resultat før skatt på drøyt fire millioner kroner.

– Vi har gjort en grundig analyse av Østlandske Lettmetall AS, og ser at det er et risikobilde. Men samtidig vurderer vi dette som en unik mulighet for oss til å styrke vår industrisatsing, og få en enda sterkere tilstedeværelse i Elverum. Derfor slo vi til, da muligheten var der, sier Svingen.

Vil skape fyrtårn

Tepas har allerede to avdelinger, en i Storgata i sentrum og en på industriområdet på Vestad. Ifølge Kjetil Svingen er Tepas Industrier AS den nest største kunden til Østlandske Lettmetall AS.

– Vi ønsker å skape et fyrtårn i Elverum, og ved dette oppkjøpet kan vi samordne vår virksomhet og styrke vår tilstedeværelse i kommunen. Østlandske Lettmetall AS er en flott bedrift med en tradisjonsrik historie, dyktige ansatte, moderne lokaler samt topp utstyr som vi mener har et stort potensial i markedet. Vi har stor tro på at Tepas er den rette eieren for å utvikle selskapet videre og gleder oss virkelig til å starte jobben, sier Kjetil Svingen.

Trekker seg gradvis ut

Østlandske Lettmetall ble etablert helt tilbake i 1979 av nåværende eneeier Helge Holen.

Holen vil bidra i en overgangsperiode, men vil etter hvert trekke seg tilbake. Han har sagt seg villig til å være med ut 2020.

– Det er veldig spesielt å overlate sitt livsverk til nye eiere, men alt har en ende. For meg har det derfor vært viktig å finne en ny eier som kan utvikle selskapet videre og som også vil bygge videre på det vi har bygd opp her gjennom snart 40 år, sier Helge Holen i en pressemelding utstedt av Tepas.

https://www.tepas.no/lettmetall/