ANNONSØRNYHET

NSF Partner-Oshaug Metall AS

Oshaug Metall AS er en 3. generasjons produksjonsbedrift sentralt i Molde som fremstiller propellkomponenter for skip i støpt NiAl-bronse. http://www.oshaug.no/index.php/no/home

Om Oss 

Oshaug Metall AS er en 3. generasjons produksjonsbedrift sentralt i Molde som fremstiller propellkomponenter for skip i støpt NiAl-bronse. Våre anerkjente kvalitetskomponenter kjennetegnes under vårt varemerke Copperstorm® og foretrekkes av verdens fremste propellprodusenter for de mest krevende propellinstallasjoner. Samtlige propellprodusenter i Skandinavia er våre kunder. 

Bedriften er engasjert i ulike FoU-program både regionalt og på europeisk basis for utvikling av moderne produksjonsteknikker, som for eksempel den modellfrie formingsteknikken Patternless® der vi har vært en sentral aktør. 

          

Historie 

Gjennom mer enn 80 år og tre generasjoner har Oshaug Metall forsynt den maritime verkstedsindustrien med høykvalitets støpegods. 

I 1927 overtok Jens Oshaug driften av A/S De Forende Støperier i Ålesund og startet det som etter hvert ble Oshaug Metall. På denne tiden var legeringen Rødgods og bedriften forsynte kunder med propellkomponenter og motordeler. Oshaug Metall har alltid hatt fokus på kundenærhet, og bedriften flyttet fra Ålesund til Molde i 1932, blant annet fordi en av de viktigste kundene, Heimdal Motorfabrikk, ønsket å ha sin metalleverandør i Molde. 

Harry Oshaug overtok som leder etter sin far i 1948, mens Stein Berg Oshaug videreførte tradisjonen og ble 3.generasjon i familiebedriften da han overtok som støperisjef i 1981. Fra 1990 har han vært administrerende direktør. Bedriften har utviklet seg kontinuerlig med fokus på kompetanse og utvikling, og gått fra å være en nasjonal aktør, til å levere høykvalitetsprodukter i nikkelaluminiumbronse til samtlige propellprodusenter i Skandinavia.