ANNONSØRNYHET

Med en vannskjærer kan man skjære i nær sagt et hvilket som helst materiale, kun ved hjelp av en tynn høytrykkstråle med vann. Vannskjæring har en rekke fordeler fremfor andre skjæreprosesser. Vi skal her se nærmere på noen av dem, og hvordan en vannskjærer fungerer. 

Generelt om vannskjæring 

En vannskjærer sender ut en konsentrert vannstråle tilsatt sand med hele tre ganger lydens hastighet. Siden dette er en kald skjæreprosess ungår man at materialene slår seg, herdes uønsket eller blir varmepåvirket på andre måter.   

Hva kan man skjære med en vannskjærer? 

Alt! -Med en vannskjærer kan man skjære stål, aluminium, plast, gummi, glass, treverk, stein, keramiske fliser osv.
Mykere materialer, som f.eks. skumgummi og isopor, kan skjæres uten sand iblandet. 

Flere fordeler med vannskjæring 

  • Vannstrålen er kun 1mm tykk, så materialet kan utnyttes godt. Avansert programvare optimaliserer utnyttelsen av emnet. 
  • Skjærekvaliteten er så høy at man kan bruke delene uten noen form for etterbehandling. 
  • Vannskjæring er skånsomt for materialet, og emnet trenger heller ikke spennes opp. Dermed kan også skjøre materialer, som f.eks. aluminiumsfolie, bearbeides. 
  • Innstillingene er enkle. Det er ikke noe mekanisk verktøy som må byttes/stilles om, og det  går derfor raskt å bytte mellom ulike arbeidsoppgaver. 
  • Brukervennlig: Man kan  bruke CAD-filer som f.eks. .dwg, .dxf, .igs, osv. 
  • Grønn teknologi: I motsetning til tradisjonelle mekaniske skjæringssystemer krever en vannskjærer ingen forurensende kjøle- eller smøreoljer. 
  • Ingen giftige damper eller røykutslipp. 

På grunn av høy presisjon er vannskjæring spesielt godt egnet til å skjære ut komplekse former som hjørner, fasetter, hull i hull og former med minimal indre radius. 

Ved skjæring av tykke metaller kan man justere andelen av sand i strålen for å oppnå den mest kostnadseffektive skjærehastigheten. 

Vannskjæring utmerker seg som en brukervennlig teknologi med høy presisjon, og er både kostnadseffektiv og miljøvennlig. 

http://www.tbmaskin.no/