ANNONSØRNYHET

Ildfast AS er et selvstendig aksjeselskap med aktive eiere. Vi holder til i egne lokaler på Vestby i Akershus rett sørøst for Oslo.

Her finner du vår administrasjon og et rikholdig lager. Våre ingeniører og prosjektledere er bransjeledende på erfaring og kompetanse, utstyrsparken vår er ny og topp moderne. Vi jobber hver dag for å bli det naturlige førstevalg når du skal velge leverandør av Ildfaste materialer og tjenester.

OPPHAVET TIL TEKNOLOGIEN

I gresk mytologi var det Hephaistos, sønn av Zevs og Hera, som var den mektigste guden for ild og metallbearbeiding. Romerne kalte ham «Vulcanus”, og selv i de germanske områdene hadde de som kunne ildens kunst en spesiell kraft: De representerte det avgjørende skritt i evolusjonen fra tidligere nomadiske samfunn til de bosatte samfunnene som mestret kunsten av ild og, som en konsekvens, overlevelse og utvikling av menneskeheten.  “Ildfast” betyr at et materiale kan brukes ved høyere temperaturer enn ca. 600 ° C til ca. 1 700 ° C. Slike prosesser som involverer høye temperaturer (smelting, røsting, støping) har vært kjent for menneskeheten siden bronsealderen.

Tidlig bevis i kunst og arkitektur fra hele verden viser en usedvanlig høy grad av ildfast teknologi direkte eller indirekte.

Men det var ikke før industrialiseringen av det 18. til det 20. århundre at kunnskapen om de ulike prosesser, metoder og effekter akselerert, og ble brukt i stor skala. Den raske veksten på verdensbasis i etterspørsel etter sement og de økende kravene i stålindustrien gav stadig nye utfordringer for ildfast teknologi: mineraler og råvarer som er rike på alumina og magnesitt brukes til å utvikle murstein, støpemasser og støpeformer som er skreddersydd nettopp for å passe prosesser, temperaturer og materialer som skal behandles. Denne grunnleggende teknologien blir brukt over hele verden for å utruste moderne sementroterovner eller smelte og -støpeovner med høyt spesialiserte refraksjonslinjer.

Men nok mytologi – tilbake til mineralogi, kjemi og ingeniørkunst: Ildfast AS er sammen med sine allierte spydspiss for fremgang.

http://www.ildfast.no/