Testkategori

Olaussens Metall - Europas bronsespesialist!

Olaussens Metall som ble etablert i 1928, er et familieeid selskap og ledes i dag av fjerde generasjon. Selskapet startet som et støperi, men har med årene utviklet seg til å omfatte handel/import, samt egen maskineringsavdeling. 

Den tradisjonsrike metallfabrikken som ligger i utkanten av Raglamyr Industriområde i Haugesund består i dag av hele 18 årsverk med en rekordomsetning i 2014 på over 50 millioner NOK. Olaussens Metall sin hovedsatsning har alltid vært bronse og de er i dag innehaver av det som er Norges største bronselager med imponerende 250 tonn og mer enn 1000 dimensjoner. Både bronse, spesial legeringer, E-Cu, messing, CuNi, strengstøpt støpejern er lagerført hos bedriften i Haugesund.

Nytt forretningsområde i Sinkanoder

Olaussens Metall har den siste tiden utvidet sitt forretningsområde til produksjon av sinkanoder. Sinkanodene produseres i støperiet sammen med aluminiumsanoder, skipsanoder, propellanoder, sinkstenger og miljøanoder. Anodene leveres med materialbevis og har vektgaranti. 

I støperiet gjenomføres det i tilegg sentrifugalstøping, sandstøping, skallstøping og anodestøping.

Olaussens Metall kan derfor i dag tilby følgende tjenester:

Maskinbehandling med moderne maskinpark!

Olaussens Metalls kjente maskineringsavdeling  gjør bedriften i stand til å fremstå som en komplett leverandør av deler. Maskinparken består av topp moderne CNC styrte maskiner fra kvalitetsleverandøren OKUMA gjør at man kan tilpasse seg de aller fleste oppdrag. 

Avanserte dreiebenker med flerakset fres og boremuligheter, vibrasjonstromler, varmebehandlingsovner og båndsager er bare noe av det som er tilgjengelige.

Les mer om maskinparken og mulighetene

Unik støp med tradisjonsrikt støperi! 

Olaussens Metalls har støpt siden 1928 og kan med sin lange erfaring støpe alt fra lite til stort. Metallbedriften mener selv de utfører mirakler omgående – det umulige tar bare litt lenger tid. 

Allikevel er støpetiden så kort som mulig blant annet fordi Lean som styringsverktøy gjør prosessen effektiv. I støperiet tilbys det i dag sentrifugalstøping, sandstøping, skallstøping og anodestøping. 

Les om de viktigste årsakene til å velge støp hos Olaussens Metall

Lean som styringsverktøy øker effektiviteten

Olaussens Metall har siden 2008 brukt TPM/Lean som hjelpemiddel og er i dag en Lean bedrift sertifisert etter ISO 9001:2008, 14001:2004 og OHSAS 18001:2007. Innføring av Lean i hverdagen har bidratt til optimalisering av verdiflyt, linjeproduksjon og løpende kvalitetsforbedringer – alt til beste for sluttkunden. Som resultat av dette fremstår Olaussens Metall i dag som en framtidsrettet bedrift og i 2012 mottok maskineringsavdeling Årets Produktivitetspris av TPM Lean Brukernettverket.

Haugesund bedriften kaller dette Olaussens LEAN WAY

Olaussens Metall er i dag en av landets mest tradisjonsrike støperibedrifter, så ikke nøl med å ta kontakt med Stina Birkeland på stina@bronze.no eller 98070407 om de kan bistå med noen av sine ekspertiseområder:

Miljø -og gjennvinning

Å gjenvinne mest mulig er helt avgjørende for miljøet og med utgangspunkt i en forventet framtidig knapphet av råvarer og ressurser. Dette er inkorporert i hele produksjonskjeden og kapp, spon osv. gjenbrukes og smeltes om til nye foringer og deler.

Totalt gjenvinnes imponerende 95 % av alt materiale!

Kvalitet

For å åpne det beste resultatet brukes det ­råmateriale av høy kvalitet. Sammen med dagens teknologi og en kompetent stab med dedikerte medarbeidere er fokuset på å levere kvalitett i alle ledd.

Både bronse, spesial legeringer, E-Cu, messing, CuNi, strengstøpt støpejern er lagerført hos bedriften i Haugesund.

Se alle produkter og dimensjoner

Kostnadseffektivt

Med godt kvalifiserte medarbeidere med lang erfaring i maskinering av komplekse detaljer, både i store og små serier kan Olaussens Metall levere kostnadseffektive løsninger.

Maskinene er samtidig tilpasset produktene, lagerbeholdningen er stor og metallbedriften står for både varemottak og forsendelser. 

Sammen med døgnservice og kort støpetid kan det i de aller fleste tilfeller kappes og sendes på dagen!

Se videopresentasjon fra Olaussen Metal AS