Foreningen avholdt sin årlige Støperikongress på Hamar 7.-9.juni. Arrangementet var denne gang flyttet inn til Quality Astoria Hotel i Hamar sentrum, hvilket ga en særdeles intim og hyggelig atmosfære på kongressen. Været var også i stor grad på vår side, og de gode tilbakemeldingene både under og etter kongressen tyder på at dette var en ubetinget suksess for de 97 deltakerne.

 

Etter de sedvanlige åpnings- og hilsningstalene fredag morgen, dro vi på studietur til spennende bedrifter. Ledsagerne dro på sushi-kurs ved en lokal restaurant, og etter tilbakemeldingene å dømme var dette en suksess.

Furnes Hamjern og Østlandske Lettmetall er støperibedrifter som har gjort og er i ferd med å gjøre store investeringer i både lokaler og moderne produksjonsutstyr. I en tid hvor den norske støperibransjen sakte men sikkert krymper var det forfriskende og inspirerende å se at det fortsatt satses i bransjen. VI takker disse og de øvrige bedriftene for sin gjestfrihet under kongressen.

Fredag kveld ble tilbragt på Domkirkeodden, hvor vi i glasshuset over kirkeruinene ble underholdt med stedets historie og nydelig sang fra guiden og senere ungdomskoret EDTChoir. Akustikken i bygget var fantastisk, og man kunne formelig se gåsehuden reise seg på sidemannen av de fantastiske stemmene. Kvelden ble avsluttet med nydelig mat og geografi quiz på Hamarstua Spiseri. Ett artig innslag var også middelalderfestivalen som ble arrangert på samme området og som vi fikk muligheten til å ta litt i øyesyn.
Lørdag var det klart for foredragsprogrammet, og aldri har man sett en mer våken kongress etter hovedforedraget !! Christine Koht brukte hele salen (og kroppen!!) i sitt foredrag, og innførte ord og uttrykk som det kommer til å bli snakket om i mange år framover.

Latteren satt meget løst, og seansen ble toppet med Jørgen Thinn, Rune Stokvold og Frode Amundsen tvinnet sammen i en herlig «støperirulle» på gulvet. Hyppige «Puppeklemmer» og «Støperiruller» ble også observert under festmiddagen lørdag kveld og langt ut i de sene timer.
Foredragsprogrammet fortsatte med faglige foredrag og aktuelle prosjekter fra bransjen.

Foredragene «Status Autocast» og «Prosjektstatus Sintef» viser at det jobbes godt med nytenking for å opprettholde kompetansefordelen vi fortsatt i stor grad har i forhold til lavkostlandene.

De videre foredragene om Si-løsningsherdede seigjern, energieffektiv smelting, filtrering og sveising i støpegods hadde også sine ivrige tilhørere. Pausene ble benyttet til å besøke minimessen som var oppsatt i tilstøtende lokale.
Foreningens generalforsamling ble på sedvanlig vis avholdt lørdag ettermiddag uten de helt store viderverdigheter. Eneste endring i hovedstyret var at Ronny Hansen erstatter Helge Nordin som varamedlem. Vi takker Helge Nordin for mange års innsats i foreningen og ønsker lykke til med pensjonisttilværelsen!!
Det ble også utskiftninger i valgkomiteen, hvor primus motor Gerd Stang nå har avsluttet sitt engasjement i foreningen for å nyte en rolig pensjonisttilværelse. Vi takker også Gerd for hennes mangeårige innsats og engasjement i foreningen !!

Festmiddagen lørdag kveld inneholdt nydelig mat og en serie med lattervekkende historier fra toastmaster Odd Aspeli. Hovedretten av elg falt såpass i smak at enkelte deltakere med god hukommelse mente at det seige elgkjøttet på en kongress på 90 tallet nå endelig kunne glemmes !!

Vi håper de vedlagte bildene kan vekke noen gode minner fra kongressen på Hamar 7.-9.juni 2012!!