Støperikongressen 2016 – Stavanger

Støperikongress 2016 ble avholdt 3. – 4. juni på Victoria hotell sentralt ved vågen i Stavanger sentrum av foreningens avdeling SØR.

Arrangementet ble meget vel gjennomført av avdelingen og med gode værguder på vår side. I år var det 69 deltakerne som lagde god stemning under hele kongressen.

Etter velkomsthilsen fra kongresskomiteens leder Arvid Langeland, åpningstale ved foreningens leder, Frode Amundsen og hyggelige hilsningstaler fra fylkesordfører Solveig Ege Tengesdal og våre søsterforeninger i Sverige ved Ingemar Svensson og Danmark ved Finn U. Jørgensen fredag morgen, var det klart for avreise på bedriftsbesøk og ledsagertur.

Bedriftsturene gikk enten til NOMAC – Norwegian Material Center of Expertise AS (tidligere Scana Stål),

og Westcontrol / Electrocompaniet,

 

eller til BMS Kuhn Steel og UniMek AS.

 

Vi takker bedriftene for sin gjestfrihet under kongressen.

Ledsagerne dro på tur til Figgjo (porselen), Byrkjedalstunet hvor det ble holdt en god lunsj, Gloppedalsura og Gjestal (garnbedrift).

 

Fredagskveldens uformelle aften var med Riskafjord, en fin båttur innover fjordene og med middag på Utstein Kloster Hotell var fantastisk. Busstur tilbake til hotellet.

 

Lørdagens foredrag ble satt i gang med engasjerende ord fra Richard Berglund og ble avsluttet med interessante informasjon om 3D sand printing ved Richard Larsson og HMS i støperiene ved Terje Pettersen.

 

Richard Berglund/ Swerea IVF

Odd Idar Erland og

Kjell Sternhoff /  Olaussens Metall

Arne Nordmark/ Sintef 

Richard Larsson/  Karlebo

Terje Pettersen/ Wenaas

 

Det var lagt inn flere lengre pause mellom foredragene for ett godt besøk på minimessen som var oppsatt i tilstøtende lokale.

 

Foreningens generalforsamling ble som vanlig avholdt lørdag ettermiddag.

 

I løpet av året har Elin Torland fra Mandal Casting og Nina Leskinen fra Ulefos fratrådt sine stillinger og forlatt bransjen. Deres varamedlemmer har i perioden fungert i styret. Nå måtte dette imidlertid korrigeres da det var tre fra leverandørsiden.

Inn i styret kom Erik Norén fra Jøtul og ny varamedlem for han ble Geir Berg Oshaug fra Oshaug Metall. Helge Frang (Tizir) fortsetter da videre i styret fra sin tidligere varamedlem posisjon og varamedlem for han blir da Ronny Hansen (Beijer) som går ut igjen av hovedstyret. Vi ønsker hovedstyret lykke til.

Bladstyret ble også lagt ned da dette ikke lengre hadde funksjon. Dette var en av grunnene til at Erik Norén var ønsket i hovedstyret for videreføring og oppfølging av web siden. Arne Nordmark trer da ut av styret.

 

Det ble under generalforsamlingen besluttet at vi skal hedre to av «veteranene» innen NSF med æresmedlemskap – Arne Nordmark og Jørgen Vogt Thinn har gjennom en årrekke lagt ned masse tid, ressurser og arbeid på å gjøre NSF til det det er i dag. Dette ved å skape blest og interesse rundt det støperitekniske arbeidet som utføres rundt i landet vårt.

De fikk under festmiddagen utdelt blomster, diplom, og en gullnål med NSF logosymbolet på.

 

Erik Norén overtok sverdet som leder for kongressen i avdeling ØST som skal holde kongressen i Fredrikstad i 2017.

 

En stor takk skal rettes til arrangementskomiteen ved Arvid og Vibeke Langeland, Jan Kåre Helle, Janne Siri Thomassen, Birger og Marit Langeland som har lagt ned masse arbeid for å få til denne kongressen.

Leder