Støperikongressen I Kristiansand 2013

Støperikongress 2013 ble avholdt på Hotell Norge midt i sentrum i Kristiansand 14. – 16. juni av foreningens Oslo- avdelingen.
I år var det 110 deltakerne som viser at dette er noe støperibransjen setter pris på. Været kunne vært mer på vår side, men fredagskvelden ble helt fortreffelig med båttur i skjærgården og god mat.

Etter åpnings- og hilsningstalene fredag morgen, dro vi på studietur til spennende bedrifter.

Ledsagerne dro på øl- tur til microbryggeriet den Nøgne Ø, hvor både smaksprøver og ølshopping stod på programmet. Etter tilbakemeldingene å dømme, var dette en betinget suksess. På bedriftsbesøkene må spesielt Vestas Castings trekkes frem som en bedrift som har hatt stor fremgang på bygging av organisasjonsstruktur og ryddighet (Lean). Mandal Castings og Farsund Aluminium Casting er også fine og interessante bedrifter noe fremmøtet på turene tilsa.

Vi takker alle bedriftene for sin gjestfrihet under kongressen.

Fredag kveld fikk vi en to timers båtsightseeing med MS Maarten i skjærgården uten for Kristiansand og mot Lillesand. Været var nydelig og utsikten fantastisk. Kvelden ble avsluttet med grillet mat på Geitodden Flekkerøya.

Lørdag stod foredragene for tur og først ut var Erik Thorstvedt, som ble en opplevelse i lagbygging, motivasjon og selvledelse. Kan vi lære noe av menn i korte bukser? Svaret er definitivt ja, det dreier seg neste alltid om lagarbeid, og å sette sammen et best mulig team for å oppnå det man vil, og med fotballens logikk og lagarbeid som bakgrunn snakker han muntert og inspirerende om hvordan vi best mulig kan prestere, med de menneskene vi til enhver tid arbeider sammen med.

Det var her lagt inn en noe lengre pause for ett godt besøk på minimessen som var oppsatt i tilstøtende lokale.

Foredragsprogrammet fortsatte med faglige foredrag og aktuelle prosjekter fra bransjen.

Her var foredrag om – Prosjektstatus Sintef, – Modern molding technology, – Informasjon fra Innovasjon Norge, – Utvikling av en mellomstor bedrift i et stort konsern, – Forbedret termisk analyse av størkning av støpejern ved hjelp av kalibrert stål og – Eldfasta koncept för degelugn och skänk. Dette viser et variert og interessant program som hadde mange tilhørere.

Foreningens generalforsamling ble som vanlig avholdt lørdag ettermiddag. Jostein Lunde som hovedstyrets leder ønsket å gå ut av styret, og her ble Frode Amundsen fra Furnes-Hamjern SCC AS innvalgt som ny leder. I hans plass som varamedlem i hovedstyret ble Elin Torland fra Mandal Castings innvalgt.

Jostein ble valgt inn i valgkomiteen etter Lasse Kongelstad som ønsket å gå ut av valgkomiteen. Lasse fortsetter i bladstyret.

Vi ønsker å takke Jostein og Lasse for vel gjennomført arbeid i sine posisjoner, og ønsker Elin velkommen i hovedstyret.

Festmiddagen lørdag kveld inneholdt nydelig mat og historier fra toastmaster Isabella Collet Siekel som til daglig jobber hos Vestas Casting.