NYHET

Tenk at det er 30 år siden OL på Lillehammer!

I den forbindelse har vi lyst til å hedre en av våre egne legender, nemlig John Nygård. John var ansatt i Furnes Jernstøperi i 33 år, som modellsnekker og leder for modellverkstedet.

Han har med pinlig nøyaktig håndarbeid, tryllet frem de mest fantastiske kunstverk, de aller fleste i form av utsmykking av kumlokk.

Det mest minneverdige er kanskje nettopp OL-lokket som ble laget til OL på Lillehammer i 1994. Disse kumlokkene er så ikoniske at de fortsatt er å finne til salgs på finn.no fra tid til annen, og skiskytteren Sven Fischer tok med seg et hjem fra Lillehammer i 1994, en ekstra tung suvenir.John kan fortelle at han jobbet med det intrikate mønsteret på lokket våren 1993, og da påsken kom tenkte han at det var like greit å ta med seg det tidkrevende arbeide hjem til familien. Så modellen til OL-lokket er faktisk møysommelig utformet på kjøkkenet til John på Løten i påsken 1993. Det er dedikasjon det. Legende!

https://furnes-as.no/

Vi er så heldige at selv om John har pensjonert seg, så hender det at han kommer hit til Furnes og gjør ulike oppdrag, så vi tok en tur på modell-lageret og fant igjen den originale modellen til OL-lokket. Og jammen fant vi ikke mye annet spennende som John har laget gjennom tidene også, men mer om det en annen gang.#furnesjernstøperi #absoluttkvalitet #legender #deflinkefolka